donderdag 3 juli 2014

We misten Roosje al een poosje! 

  Iedereen heeft de verhuizing en het bijbehorende settelen en wennen op deze nieuwe prachtige plek op zijn eigen manier beleeft. Zo ook Roosje, het konijn.

Een mooie ruime nieuwe ren stond er voor hem klaar, naast het kippenhok en met uitzicht over het land en de tuin. Al snel was Roos gewend aan zijn nieuwe buurtjes. Eigenlijk….ze waren wel heel erg leuk! En zo besloot Roosje om een gat te graven waardoor hij in het kippenhok kon komen. In een mum van tijd had Roos nieuwe vrienden gemaakt met de kippen, hij waste ze allemaal zodat hun veertjes mooi glommen en in ruil daarvoor mocht hij van hun voer mee-eten. Dat bleek veel lekkerder dan het konijnenvoer dat hij had! Roosje leek helemaal in zijn sas met zijn nieuwe vriendjes in het kippenhok.

Maar op een dag was Roos opeens verdwenen. In geen velden of wegen te bekennen. We hadden wel zo onze vermoedens, maar helemaal gerust waren we niet. Tot een paar dagen geleden. Toen zagen we Roosje weer, ze ging naar het kippenhok. Samen met konijnen vrouw en konijnen kindertjes, om (zo schattig!) haar kersverse familie aan haar kippenvrienden voor te stellen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten