vrijdag 13 maart 2015

Realiteit behoeft geen verklaring

Realiteit is simpel weg de onmiddellijke en directe ervaring die aan elk idee of verklaring voorafgaat. 
De Realiteit willen verklaren betekent haar opsluiten en opbergen. Deze zin in een boek van Steve Hage geeft veel inzicht. De realiteit hoeft geen verklaring de realiteit is juist dat gene wat is. 

Bijvoorbeeld als je verliefd bent, dit is een feit en behoeft geen verklaring. Het is een stroom.

Als een stroom ervaar je realiteit. 
De ervaring van alles, je bent mee in de beweging je reageert en beweegt instinctief. 

Als we ons iets nieuws eigen willen maken, lopen we er tegen aan dat de beweging anders is of kan zijn. Het is nieuw.
Deze nieuwe ervaring kan spontaan heel goed gaan. Het licht dicht bij je eigen stroom. Hoe doe je dat of hoe heb je dat gedaan?

Wanneer de stroom van jezelf  duidelijk is  en kunt herkennen, erkennen en accepteren is het te sturen.
Dit geeft nieuwe mogelijkheden en een grote hoeveelheid keuzes.Wat wordt dan de keuze? Dat mag je ervaren en beleven dan kun je het ontdekken.

Als er gekeken kan worden naar wat drempels doen dan is het een feit dat ze afremmen, mooi voorbeeld is de drempels op het wegdek.  In het verkeer zorgen ze voor vertraging. Als er nu gekeken kan worden naar argumenten dan zijn het concepten. Dit concept is ontwikkeld om greep te houden op de situatie. Het vast willen houden van de werkelijkheid. Is dit mogelijk?

Toch is er iets dat hetzelfde blijft. Iedereen veranderd voortdurend van top tot teen elke seconde opnieuw. behalve het 'zelf ' als je terug gaat in je eigen verleden zul je weten dat het 'zelf ' er nog is.

Neem de herinnering van toen je leerde fietsen dit leer proces gebruik je nu nog. Dat is wat eigen is. Jouw stroom als je dit proces in beeld hebt is het makkelijker jouw stroom te volgen.

 
 www.chairaaandachtspunt.nl









Geen opmerkingen:

Een reactie posten