zondag 6 december 2015

Van onmacht naar levens kracht

Van onmacht naar levens kracht

Stralend kun je mij aan treffen wanneer ik ontwikkeling zie, zien dat mensen in staat zijn om verder te kijken dan hun neus lang is.

Om vanuit onmacht (onwetendheid) naar levenskracht in ontwikkeling te gaan werken zijn twee kaders nodig. De grenzen die nodig zijn om ons natuurlijke gevoel te prikkelen. 

1. De grens in jezelf van onbewust iets doen naar bewust iets doen verschuiven. 
2. De gidsen zien die jouw systeem automatisch aan zetten: de angst, twijfel, schaamte en schuld, ze herkennen en de aandacht geven; wat ze je willen zeggen. 
Deze schaduw kanten kun je dan aangrijpen om het anders te gaan doen. Werkelijk een keuze maken in wat jij kunt en nu wilt gaan kunnen.

Wanneer je die grenzen opent, wordt je bewust en be├»nvloed je direct de omgeving. Deze veranderen mee zonder dat ze er bewust van zijn. Jij geeft een ander beeld een nieuw beeld dat geeft verwarring en soms ook opstand. Er ontstaat ruimte voor iets anders, iets nieuws. Een ieder is vrij die dan vorm te geven en er zijn eigen keuze in te maken. Er zullen verschuivingen plaats vinden, andere mensen ontmoeten die het herkennen en begrijpen. Andere zullen af vallen door onbegrip. 

Door de grenzen leer je jouw kwaliteiten, eigen waarden en normen zien.
Door jezelf te zien met al je kwaliteiten en principes is er al een leegte ingelost. Een ieder heeft het nodig om gehoord en gezien te worden. Wanneer je deze leegte zelf kunt vullen maakt dat je minder behoefte hebt aan erkenning van de ander. Vervullen van de leegte geeft balans. Balans is als een magneet. Balans geeft rust dit is direct voelbaar voor jezelf en je omgeving.

Groeien is dus een proces van grenzen verleggen en bewustzijnsverruiming. Een natuurlijk proces die in de kern aanwezig is om ons voortbestaan te garanderen. Wanneer je dit hebt ervaren krijg je direct een eenheidsgevoel. Als gelijkwaardige manifesteer je in die zelfde levenskracht. Wanneer heb je dit al kunnen ervaren? In sport misschien, bij het behalen van een diploma of ander gezamenlijk doel. Wanneer dit je grenzen heeft verruimt en je kunt het delen met anderen die het zelfde proces in zijn gegaan. Kun je dit eenheidsgevoel waarnemen.
Wanneer je dit eenheidsgevoel kunt toevoegen aan jouw reis koffer zul je het ook kunnen inzetten in minder fijne situaties. Je kunt ervoor kiezen.

Wanneer jij ervoor kiest zal je levenskracht bewust toenemen. Feiten verwoorden in onderwerpen en gevoel, herkennen wat de onder liggende behoefte is en daar je ontwikkeling op in zetten. Dat is een strategie die werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten